Català

Portada

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
701.390 articles
1.212 participants actius

Col·labora-hi

Jean Fouquet

Jean Fouquet.png

Jean Fouquet (Tours, França, 14201481) és considerat un dels grans pintors del Renaixement primerenc i el renovador de la pintura francesa del segle xv. Format en la tradició francesa del gòtic internacional, va desenvolupar un nou estil en el que integrà les tonalitats cromàtiques fortes del gòtic, amb la perspectiva i els volums italians, i la innovació naturalista dels primitius flamencs. Les seves obres mestres són el Díptic de Melun i les miniatures del Llibre d'Hores d'Étienne Chevalier.

Va ser un pintor de molt renom a la seva època però després la seva obra va quedar oblidada fins que, durant el segle XIX, va ser rehabilitada pels romàntics francesos i alemanys que estaven molt interessats en l'art medieval. La seva obra es va revalorar definitivament durant una exposició sobre francesos primitius, organitzada a la Biblioteca Nacional de París el 1904.Imatge del dia

Persepolis stairs of the Apadana relief.jpg

Detall del relleu de l'Apadana de Persèpolis


Projecte destacat: Viquiconcurs còmic

Wikipe-tan flat.svg

L'edició del 2022 del conegut viquiprojecte.
(Informació de la imatge)16 de maig

Arriba a l'Iraq la vuitena tempesta de sorra des de mitjans d'abril, fenomen que paralitza el país i evidencia els efectes nefastos del canvi climàtic.14 de maig

Ucraïna guanya el Festival d'Eurovisió, celebrat a la ciutat italiana de Torí.

10 de maig

Elisabet II no és present en la Cerimònia d'obertura del Parlament del Regne Unit, per primera vegada des del 1963 i per problemes de mobilitat, essent el príncep Carles qui llegeix en nom seu l'anomenat Discurs de la Reina amb el programa legislatiu del govern.


7 de maig

El Sinn Féin és proclamat guanyador de les eleccions d'Irlanda del Nord, cosa que podria convertir Michelle O'Neill en primera ministra.


Arbcom ru editing.svg
Avui fa 10 anys
Mor Donna Summer, cantant estatunidenca (n. 1948).
Avui fa 30 anys
Mor Jordi Pujol Puente, fotoreporter català (n. 1967).
Avui fa 70 anys
Neix Josep-Lluís Carod-Rovira, polític català.
Avui fa 230 anys